© Futurez Oy 2019

Optimoi autosi - Lisää tehoa - Pienempi polttoaineenkulutus - Tee dieselistä taloudellisempi - Lisää vääntöä moottoriin - Säästä polttoainekuluissa - Celtic Tuning 

Moottorin optimoinnin ABC

Lastutus, chippaus, auton softaus, tehosofta, teholastu, optimointi.. rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Vink: Katso myös "Usein kysyttyjä kysymyksiä" osiostamme vastauksia sinua askarruttaviin asioihin.

Mikä on ECU?

ECU (Engine Control Unit), on keskusyksikkö, joka lähes kaikissa nykyaikaisissa moottoreissa muodossa tai toisessa löytyy. ECU on ikäänkuin pieni tietokone, joka ohjaa käytännössä liki kaikkia auton moottorin toimintoja. ECU tarkkailee jatkuvasti moottoriin menevän ilman määrää, happipitoisuutta, lämpötiloja, kaasun asentoa, kuormitusta, kierroslukua, ja kymmeniä muita.

Näiden arvojen pohjalta yksikkö ohjaa mm. moottoriin syötettävän polttoaineen, ahtopaineen ja sytytyksen toimintaa.

Toisin kuin olettaa saattaisi, valmistajan jäljiltä nämä arvot eivät ole suinkaan optimaaliset moottorin toiminnan kannalta. Valmistajan on massiivisia tuotantomääriä tehdessään laskettava kaikki reilusti varman päälle, tiukkojen päästörajojen painaessa samalla päälle. Autoja voidaan tulla käyttämään kehnoissa olosuhteissa, huonolaatuisella polttoaineella ja miksei toistaitoisella kuljettajallakin varustettuna. Toisinaan autosta ei haluta tehdä "liian tehokasta", jotta sen luonne sopii kaikenkarvaisille autonkäyttäjille.

ECU Helsingissä päivitämme sinun autoosi optimaaliset säädöt, jotka on kullekin moottorityypille haettu Celtic Tuning ohjelmistovalmistajan testeissä, kunnes on saavutettu niin tehokas, taloudellinen ja miellyttävä kokonaisuus kuin mahdollista.

Osassa ohjelmia päivitetään samassa myös automaattivaihteiston ohjelmisto, jotta vaihteisto toimii luotettavammin, nopeammin ja loogisemmin uusien huipputehojen ja -vääntöjen kanssa.

Toinen tehopenkki Celtic Tuningin kahdesta penkistä. Dynocom 6500 AWD. Näissä Celticin optimoidut
ohjelmat tuotetaan.

Paljonko?

Automallista riippuen, "piilossa" oleva tehoreservi on toisinaan huikaisevan suurikin, nykyautoissa jopa 100hp tehonlisäykset ovat poikkeustapauksissa mahdollisia ohjelmiston optimoinnilla. Teho ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa, olennaisempaa on, että moottorin luonne muuttuu ajettavammaksi, pirteämmäksi (kiertää iloisemmin yläkierroksille asti) ja vääntömomentti kasvaa tuntuvasti etenkin alarekisteristään.  Tämän myötä, moottorin taloudellisuus  samalla monesti paranee huomattavasti. Tämä polttoaineen säästö on selvimmin esillä diesel-moottoreissa, josta syystä päivityksemme ovatkin erittäin suosittuja myös ammattikäytössä olevissa pakettiautoissa, kuorma-autoissa ja työkoneissa.

Riskit?

Laadukkalla ja järkeä käyttäen optimoidulla ohjelmistolla, ei ole riskiä moottorin vaurioitumisesta tai ennenaikaisesta kulumisesta. Komponenteissa on reilusti "kasvunvaraa" tehtaan jäljiltä, ja moottorikohtaiset heikot kohdat sekä rajoitteet on otettu Celtic Tuning ohjelmissa huomioon. 

Ole tarkkana minkä valmistajan softan hankit - harvalla alalla on yhtä sekalaista ja vaihtelevanlaatuista tarjontaa. Huonolaatuisella ja hätäisesti "tehot kaakkoon"  -hengessä luodulla ohjelmalla saat tökerösti toimivan ajoneuvon, ja riski vauriosta voi olla todellinen. Celtic Tuning ei aiheetta ole alansa kärkinimi ja kaikkien tuntema brändi - asiakkaat ovat tyytyväisiä lopputulokseen pitemmälläkin aikavälillä.

ECU Helsinki optimointi

NÄMÄKIN ASIAKKAAMME kaasuttelevat tyytyväisenä menemään ECU Helsingin toimeenpiteen jälkeen, uudestaan syntyneellä, tehokkaalla sekä pienempiruokasella autollaan!

"Tehoboksit" tai simppelit päivitykset joilla nostetaan vain sokkona ahtopaineita - eivät ole oikotie onneen.

Me luotamme työmme jälkeen, ja haluamme että sinäkin voit luottaa. Tästä syystä myönnämme kaikille töillemme 14pv tyytyväisyystakuun. Jos auto ei säädön jälkeen miellytä sinua, saat rahasi takaisin ja palautamme auton alkuperäisen ohjelman.

Celtic Tuning ohjelmilla saavutettavia hyötyjä:

 • Suurempi huipputeho

 • Suurempi vääntömomentti, laajempi vääntöalue

 • Parempi polttoainetalous

 • Ajettavampi ja pirteämpi moottorin luonne

 • Parempi kaasuun vastaavuus

 • Automaattivaihteiston tapauksessa - sujuvammat vaihdot, vaihteiston kestävyyttä huomioonottavia hienosäätöjä.

 • Mikäli tehdastakuualainen auto: Celtic Tuning myöntää autollesi 1v / 60tkm lisäturvan. Lue lisää!

 • Halutessasi DPF partikkelifiltterin ohjelmallinen poisto

 • Halutessasi EGR järjestelmän ohjelmallinen poisto (sekä mekaaninen tulppaus)

 • Nopeusrajoittimen poistot

 • Kierroslukurajoittimen muutokset

 • Räätälöidyt muutokset, esim. suuremmat suuttimet, katalysaattorit, downpipe, ilmanotto.. hoituu!