top of page
ECU optimointi

Moottorin optimoinnin ABC

Lastutus, chippaus, auton softaus, tehosofta, teholastu, optimointi.. rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Vink: Katso myös "Usein kysyttyjä kysymyksiä" osiostamme vastauksia sinua askarruttaviin asioihin.

Ensinnäkin, mikä on ECU?

ECU (Engine Control Unit), on keskusyksikkö, joka ohjaa käytännössä liki kaikkia auton moottorin toimintoja. ECU tarkkailee jatkuvasti moottoriin menevän ilman määrää, happipitoisuutta, lämpötiloja, kaasun asentoa, kuormitusta, kierroslukua, ja satoja muita arvoja tehden näistä monimutkaisia laskelmia ja säätöjä reaaliajassa tauotta ajosi aikana.

Antureiden kertoman pohjalta yksikkö ohjaa mm. moottoriin syötettävän polttoaineen, ahtopaineen ja sytytyksen toimintaa.

Toisin kuin olettaa saattaisi, valmistajan jäljiltä monet säädöistä eivät ole suinkaan optimaaliset moottorin toiminnan kannalta, tai vastaa maksimaalista tehoa jonka moottori teknisesti kykenee luovuttamaan. Suorituskyky on asetettu valmistajan toimesta määrättyyn lukemaan monien eri tekijöiden summana, kompromissina. Valmistajan on massiivisia tuotantomääriä tehdessään laskettava kaikki reilusti varman päälle, tiukkojen päästörajojen painaessa samalla päälle. Autoja voidaan tulla käyttämään kehnoissa olosuhteissa, huonolaatuisella polttoaineella ja miksei huolimattomalla kuljettajallakin varustettuna. Monessa tapauksessa kyse voi olla suurelta osin myös markkinoinnista, autosta ei haluta tehdä "liian tehokasta", jotta sen numerot sopivat mallistoon, hinnastoon sekä mallin tyypillisen kohderyhmän käyttöön.

ECU Helsingissä päivitämme sinun autoosi optimaaliset säädöt, jotka on kullekin moottorityypille haettu Celtic Tuning ohjelmistovalmistajan testeissä, kunnes on saavutettu niin tehokas, taloudellinen ja miellyttävä kokonaisuus kuin mahdollista.

Tärkeänä osana ohjelmointiprosessia, suoritamme käytännön testausta todellisissa ajo-olosuhteissa tallentaen laitteistollamme dataa autosi konehuoneesta. Näin todennamme kaiken toimivan toivotusti, ja teemme tarpeen mukaista hienosäätöä.

Automaattivaihteisissa malleissa huomioimme myös vaihteiston ohjauksen, jotta vaihteisto toimii luotettavasti, ja entstä nopeammin sekä loogisemmin uusien huipputehojen ja -vääntöjen kanssa.

Osaan malleista tarjoamme erillisenä tuotteena kokonaisvaltaisia vaihteistonohjaimen ohjelmamuutoksia, joilla vaikutamme laajasti vaihteiston toimintalogiikkaan, luiston määrään, vaihtonopeuteen ja vaihtokohtiin, muutamana esimerkkinä.

Haluatko sukeltaa syvemmälle ohjelmointiprosessiin?
Kurkkaa tästä myös -> infosivumme auton ohjelmoinnista ja kuinka se tapahtuu.

Dyno 2 copy.jpg
Celtic Tuning ECU optimointi dyno

Yksi Celticin tuotekehityksen dynoista. Dynocom 6500 AWD. Näissä Celticin optimoidut ohjelmat tuotetaan.

Paljonko?

Automallista riippuen, "piilossa" oleva tehoreservi on toisinaan huikaisevan suurikin, nykyautoissa jopa 100hp tehonlisäykset ovat joissain tapauksissa mahdollisia moottorin optimoinnilla. Teho ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa, olennaisempaa on, että moottorin luonne muuttuu ajettavammaksi, pirteämmäksi ja vääntömomentti kasvaa tuntuvasti etenkin alarekisteristään. Tämän myötä, moottorin taloudellisuus  samalla monesti paranee huomattavasti. Tämä polttoaineen säästö on selvimmin esillä diesel-moottoreissa, josta syystä päivityksemme ovatkin erittäin suosittuja myös ammattikäytössä olevissa pakettiautoissa, kuorma-autoissa ja työkoneissa.

Riskit?

Laadukkalla ja järkeä käyttäen optimoidulla ohjelmistolla, ei ole riskiä moottorin vaurioitumisesta tai ennenaikaisesta kulumisesta. Komponenteissa on reilusti "kasvunvaraa" tehtaan jäljiltä, ja moottorikohtaiset heikot kohdat sekä rajoitteet on otettu Celtic Tuning ohjelmissa huomioon. 

On tärkeää, että autosi moottorinohjaimeen sisäänrakennetut turvarajoittimet ja -mekanismit säilyvät toiminnassa, kuten myös auton diagnostiset toiminnot. 

Ole tarkkana minkä valmistajan softan hankit - harvalla alalla on yhtä sekalaista ja vaihtelevanlaatuista tarjontaa kuin auton ohjelmoinnissa. Huonolaatuisella ja hätäisesti "tehot kaakkoon" -hengessä luodulla säädöllä saat tökerösti toimivan ajoneuvon, ja riski vauriosta voi olla todellinen. Celtic Tuning ei aiheetta ole alansa kärkinimi ympäri maailman ja kaikkien tuntema brändi - asiakkaat ovat tyytyväisiä lopputulokseen pitemmälläkin aikavälillä.

ECU Helsinki optimointi

NÄMÄKIN ASIAKKAAMME kaasuttelevat tyytyväisenä menemään ECU Helsingin toimeenpiteen jälkeen, uudestaan syntyneellä, tehokkaalla sekä pienempiruokasella autollaan!

"Tehoboksit" tai simppelit päivitykset joilla nostetaan vain sokkona ahtopaineita - eivät ole oikotie onneen.

Me luotamme työmme jälkeen, ja haluamme että sinäkin voit luottaa. Tästä syystä myönnämme kaikille töillemme 14pv tyytyväisyystakuun. Jos auto ei säädön jälkeen miellytä sinua, saat rahasi takaisin ja palautamme auton alkuperäisen ohjelman.

Celtic Tuning ohjelmilla saavutettavia hyötyjä:

  • Suurempi huipputeho

  • Suurempi vääntömomentti, laajempi vääntöalue

  • Parempi polttoainetalous

  • Ajettavampi ja pirteämpi moottorin luonne

  • Parempi kaasuun vastaavuus

  • Automaattivaihteiston tapauksessa - sujuvammat vaihdot, vaihteiston kestävyyttä huomioonottavia hienosäätöjä.

  • Mikäli tehdastakuualainen auto: Celtic Tuning myöntää autollesi 1v / 60tkm lisäturvan. Lue lisää!

  • Kierroslukurajoittimen muutokset

  • Räätälöidyt muutokset, esim. suuremmat suuttimet, katalysaattorit, downpipe, ilmanotto.. hoituu!

bottom of page