top of page

Hiljattain hankittu auto, mutta kuinka vakio se onkaan?

Tarkastamme ajoneuvosi päästöjärjestelmien toiminnan ja moottorinohjaimen datan alkuperäisyyden.

Ajoneuvojen ohjelmallinen viritys, ja erilaiset päästöjärjestelmien manipuloinnit ovat hyvin yleisiä - ja näinollen myös käytettyjen autojen markkinoilla liikkuu merkittävässä määrin ajoneuvoja jotka eivät käytännössä täytä niille asetettuja säännöksiä tai ole katsastuskelpoisia.

Usein tällaisen muutoksen huomaaminen ei ole käytännössä helppoa ilman erikoislaitteistoa, sillä päästölaitteisiin liittyvät vikakoodit on tyypillisesti poiskytketty auton järjestelmästä tyystin käytöstä. Ajoneuvosi voi vaikuttaa täysin pakasta vedetyltä, vaikka siitä uupuisi tyystin lain vaatimat DPF, EGR tai AdBlue laitteistot. 

Kun järjestelmä ja sen diagnostiset toiminnot palautetaan alkuperäiseen vireeseensä, voi kertaheitolla paljastua liuta yllätyksiä.

Huomaathan että myös moottorin ohjelmointi ilman edellämainittuihin järjestelmiin kajoamista luetaan 1.6.2024 alkaen päästömanipulaatioksi.

Ostinko juuri laittoman ajokin?

Ajoneuvon virittely ja harrastaminen on mukavaa, mutta tilanne menee ongelmalliseksi silloin kun muutokset periytyvät uudelle omistajalle joka olettaa virheellisesti ostavansa täysin tehdaskuntoisen ajokin.

 

Hyvin tyypillisesti nähtävä skenaario on autoliikkeeseen sisään ostettu, ja sieltä kenties jo uloskin myyty käytetty ajoneuvo - jossa päästöjärjestelmiä on manipuloitu säännösten vastaisella tavalla. Tällaisesta tilanteesta voi hyvin helposti poikia vakaviakin kiistoja ja ongelmia.

 

Kuka on vastuussa jos ajoneuvo ei läpäisekään katsastusta ja edessä on liikennevirhemaksu tai jopa tuhansien eurojen arvoisten päästöjärjestelmien uusiminen?

Autoliike - turvaa selustasi autokaupassa.

ECU Helsingillä teemme yhteistyötä lukuisien autoalan liikkeiden kanssa, ja pystymme diagnosoimaan mahdolliset manipulaatiot sekä palauttamaan sekä ohjelmiston että päästölaitteet alkuperäiseen tilaansa tilanteen vaatimalla tavalla.

Näin vältät täysin turhat kiistat ja ikävät yllätykset asiakkaan kanssa, ja kaikki osapuolet saavat oikeuden tehdä turvallista ja huoletonta autokauppaa hyvin mielin.

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä kustannusarvio ajoneuvon tarkastamiseksi - käymme ajoneuvon läpi, raportoimme löydöksistä ja sovimme tarvittaessa muutostöistä.

Voimme myös yksinkertaisesti varmistaa ajoneuvon ohjelmiston alkuperäisyyden ja palauttaa tehtaan ohjelman, mikäli siitä on epäselvyyksiä.

Yksityisten välinen autokauppa

Yhtälailla palvelemme myös yksityistä autonomistajaa, mikäli ostamasi käytetyn ajoneuvon historiasta on epäselvyyttä. Ota yhteyttä ja sovi käynnistä meillä, jossa tarkastamme mahdolliset edellisen omistajan aikana tehdyt muutokset ja manipulaatiot jotka voisivat aiheuttaa harmaita hiuksia jatkossa.

bottom of page